Sportowa Centrum C – perfekcyjne miejsce dla biznesu

Dzięki dynamicznie rozwijającej się gospodarce coraz więcej firm zainteresowanych jest nowoczesnymi biurowcami łączącymi w sobie ciekawy design z optymalnymi warunkami pracy i dobrą lokalizacją. Idealnym przykładem takiego miejsca jest inwestycja Sportowa Centrum C w Gdyni, która powstała z myślą o stworzeniu doskonałego środowiska dla prowadzenia nowoczesnego biznesu.

Sportowa Centrum C to przedsięwzięcie uzupełniające kompleks biurowy spółki Sportowa Centrum. Inwestycja położona jest wzdłuż ul. Sportowej w Gdyni, będącej w bezpośrednim sąsiedztwie kluczowego obrębu biznesowego miasta, czyli ul. Łużyckiej. Budowa biurowca rozpoczęła się w kwietniu 2017, a oddany do użytku został w maju 2018 roku. Budynek składa się z ośmiu kondygnacji, które łącznie oferują ponad 3,5 tysiąca m2 powierzchni przeznaczonej do użytku biurowego oraz handlowo-usługowego. Oprócz tego, w nowoczesnym obiekcie znajduje się dostęp do  155 miejsc w 2-poziomowej hali parkingowej oraz szereg udogodnień dla rowerzystów.

Opłacalna lokalizacja

Kwestia lokalizacji budynku biurowego stanowi jeden z najbardziej kluczowych aspektów planowania danej inwestycji. Idealnym miejscem dla takich przedsięwzięć stają się więc tereny z dostępem do głównych dróg, bliskością przystanków komunikacji miejskiej oraz obecnością ścieżek rowerowych.  Położenie biurowca Sportowa Centrum C spełnia wszystkie te warunki. Dzięki lokalizacji zapewniającej dogodny dostęp do środków transportu publicznego, Szybkiej Kolei Miejskiej, oraz Pomorskiej Kolei Metropolitalnej, przyszli pracownicy biurowca będą mieli możliwość łatwego dojazdu z każdego rejonu Gdyni. Lokalizacja obiektu wiąże się z również z sąsiedztwem innych budynków biurowych oraz lokali usługowych. Z racji bliskiego położenia biurowca względem ulicy Łużyckiej, będącej centrum biznesowym Gdyni, inwestycja gwarantuje wzrost atrakcyjności miejsca dla inwestorów z sektora usług biznesowych. Oprócz tego, w okolicy biurowca znajduje się największe w województwie pomorskim centrum handlowe Riviera.

Morskie inspiracje

Znaczącą rolę dla planowania inwestycji z pewnością odgrywa aspekt wyg